FESTES – FIESTAS

REC

(Català) Es fa dos cops a l’any, on més de 100 marques treballen per vendre tot el posible. Casi totes les marques ofereixen els seus productes a un preu mai vist, amb descomptes desde el 50% fins un 80% de descompte.

La moda que ofereix el rec es per Homes, dones i infants. Pots trobar desde roba casual, d’esport, calçat, complements…

 

(Español) Se hace dos veces al año, donde más de 100 marcas trabajan para vender todo lo posible. Casi todas las marcas ofrecen sus productos a un precio nunca visto, con descuentos desde un 50% hasta un 80% de descuento.

La moda que ofrece el rec es para hombres, mujeres, infantes. Puedes encontrar desde ropa casual, de deporte, calzado, complementos…

 

 

TRES TOMBS:

(Català) Es celebren amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals.

Són un conjunt de celebracions que es celebren arreu de Catalunya entorn el 17 de gener, que consisteixen en les cavalcades dels tres tombs, curses, benediccions dels animals a més d’altres actes.

Els de Igualada són els tres tombs més antics portats a terme consecutivament cada any sense falta des de l’any 1822. El dissabte al vespre es fa la cercavila nocturna pels principals carrers de la ciutat. El diumenge a les 12 en punt es dóna la sortida dels Tres Tombs que fan tres voltes pel centre d’Igualada.

 

(Español) Se celebra con un motivo de festejear al Santo Antoni Abat, protector de los animales.

Son un conjunto de celebraciones que se celebran por Cataluña entorno al 17 de enero, que consisten en las cabalgadas de los tres tombs, cursas, bendiciones de los animales, mas también se celebran otros actos.

Los de Igualada, son los tres tombs más antiguos llevados a cabo consecutivamente cada año sin falta des de el 1822. El sábado por la tarde se hace un recorrido por las calles por la noche por las principales de la ciudad. El domingo a las 12 en punto sales los tres tombs, que hacen tres vueltas por el centro de Igualada

(Video llarg ↟ ) (Video largo ↟ )

 

 

(Video curt ↟) (Video corto ↟ )

CABALGATA DE REIS

(Català) Si vols pasar el nadal amb familia, pots venir a veure la cabalgata de reis a Igualada. És una festa que es fa el dia 05 de Gener a Igualada. Pots localitzarte per tota Igualada, ja que las cabalgates passen per tot arreu.

Primer pasen camions a tirar carmels, així que porta una bossa per guardarlos! Després pasen coches decorats amb patxes tirant carmels i monedes de xocolata. Seguidament passen les cabalgates de els tres reis macs, acompanyats de una orquestra de musics tocant cançons nadalenques.

Un cop acabada la festa, podras veure els patxes pujant regals a les cases, escalant per escales per arrivar al balcó.

 

(Español) Si quieres pasar la navidad en familia, puedes venir a ver la cabalgata de reyes en Igualada. Es una fiesta que se hace el día 05 de enero en Igualada. Puedes establecerte por toda Igualada, ya que las cabalgatas pasan por todas partes.

Primero pasan camiones a tirar caramelos; ¡Así que lleva una bolsa para guardarlos! Después pasan coches decorados con Pajes tirando caramelos y monedas de chocolate. Seguidamente pasan las cabalgatas de los tres reyes magos, acompañados de una orquesta de músicos tocando canciones navideñas.

Una vez acabada la fiesta, podrás ver los pajes subiendo regalos a las casas, escalando por escaleras para llegar al balcón.

LA MOSTRA

(Català) És una petita festa que dura des del 4 al 7 d’abril i es fa per la referència a les arts escèniques a Igualada. Pots anar per tota igualada mirant els espectacles, ja siguin de dansa, de riure, actuacions… Segons les estadistiques de l’any pasat la mostra aplega al voltant de 30.600 visitants i 700 professionals entre aquests quatre dies de festa.

 

(Español) Es una pequeña fiesta que dura desde el 4 al 7 de abril y se hace por la referencia a las artes escénicas en Igualada. Puedes ir por toda igualada mirando los espectáculos, ya sean de danza, de reír, actuaciones … Según las estadísticas del año pasado la Mostra reúne alrededor de 30.600 visitantes y 700 profesionales entre estos cuatro días de fiesta.

 

 

BALLOON FESTIVAL:

(Català) És una concentració internacional de globus aerostàtics que es va celebrar per primera vegada l’any 1997 a Igualada. S’ha considerat com una competició europea.

Té lloc entre dies del 1-15 (Canvia depenent de l’any) de dijous a diumenge. Acull molts globus aerostàtics (50 o més) i més de 25.000 visitants i procedents d’arreu del món.

Al llarg dels quatre dies del festival, pots gaudir de l’espectacle de veure volar els globus, i també pots participar de les diferents activitats programades o bé enlairar-te en un globus, (Es realitzen a primera hora del matí i a última hora de la tarda, ja que és quan les condicions atmosfèriques són millors) a la vegada que els equips participants duen a terme diferents proves d’exhibició i de competició.

 

(Español) Es una concentración internacional de globos aerostáticos que se celebró por primera vez en 1997 en Igualada. Se ha considerado como una competición europea.

Tiene lugar entre los días del 1-15 (Cambia dependiendo del año) de jueves a domingo. Acoge muchos globos aerostáticos (50 o más) y más de 25.000 visitantes y procedentes de todo el mundo.

A lo largo de los cuatro días del festival, puedes disfrutar del espectáculo de ver volar los globos. También puedes participar de las diferentes actividades programadas o bien despegar en un globo (Se realizan a primera hora de la mañana y a última hora de la tarde, ya que es cuando las condiciones meteorológicas son mejores) a la vez que los equipos participantes llevan a cabo diferentes pruebas de exhibición y de competición.

 

 

FESTA DE L’ARBRE DE MAIG

Origen: (Català) Els orígens de la tradició de l’arbre de maig comencen a l’època medieval arreu de Catalunya. Es tractava d’una tradició duta a terme com a ritual per els esperits de la naturalesa. Apartir del sacrifici d’un arbre, buscaven la sort per a una bona collita. Al llarg dels segles aquest significat ha anat evolucionant, però mantenint-se com un acte festiu on el vincle entre l’home i la naturalesa és l’element central. L’arbre es anomenat “el Maig”.

L’arbre de maig a Igualada:

La tradició es va mantenir viva fins a finals del segle XIX, moment en què va desapareixer. Després de més d’un segle d’absència, des del 20 de maig del 2012 la festa de l’arbre de maig torna a lluir a la plaça Pius XII, gràcies a la recuperació impulsada per l’Al-Pi-nisme Club Esportiu.

 

 

Origen: (Español) Los orígenes de la tradición del árbol de mayo comienzan en la época medieval en Cataluña. Se trataba de una tradición llevada a cabo como ritual para los espíritus de la naturaleza. A partir del sacrificio de un arbol, buscaban la suerte para una buena cosecha. A lo largo de los siglos este significado ha ido evolucionando, pero manteniéndose como un acto festivo donde el vínculo entre el hombre y la naturaleza es el elemento central. El árbol es llamado “el Mayo”.

L’arbre de Maig (El árbol de mayo) en Igualada:

La tradición se mantuvo viva hasta finales del siglo XIX, momento en qué desapareció. Después de más de un siglo de ausencia, desde el 20 de mayo de 2012, la fiesta del árbol de mayo vuelve a lucir en la plaza Pius XII, gracias a la recuperación impulsada por el Al-Pi-nismo Club Deportivo .

 

 

CURSA POPULAR

WEB OFICIAL DE LA CURSA POPULAR.⬇

http://www.cursapopularigualada.cat/

(Català) Aquesta és la pàgina web oficial de la cursa, per si vols inscriuret o simplement saber més sobre ella . ⬆

Es fan dos recorreguts, el A (5.000 km) i el B (1.600 km). Normalment es fa al voltant d’octubre.

 

(Español) Esta es la página web oficial de la carrera, por si quieres inscribirte o simplemente saber más sobre ella. ⬆

Se hacen dos recorridos, el A (5.000 km) y el B (1.600 km). Normalmente se hace entorno a octubre.

URBAN RUNNING NIGHT SHOW

(Català) És una cursa que té diferets modalitats es fa el 19 de maig comença a la tarda i acaba a al vespre. hi ha diferents curses:

· CARRERES URBANES de 5 km I 10KM
· CARRERAS INFANTILS (De 400 i 1500m segons categories)
· CURSA DE PATINS, cotxets i hoverboard
· CAMINADA FAMILIAR SOLIDÀRIA (5 km)
(Español) Es una carrera que tiene diferetes modalidades se hace el 19 de mayo comienza la tarde y termina en la noche. hay diferentes carreras:

·CARRERAS URBANAS de 5km Y 10KM
·CARRERAS INFANTILES (De 400 y 1500m según categorías)
·CARRERA DE PATINES, cochecitos y hoverboard
·CAMINATA FAMILIAR SOLIDARIA (5km)

Inscripcions a / Inscripciones en:

http://www.urbanrunning.cat/ca/2018/igualada-urban-running-night-show–130/ 

FESTA MAJOR:

(Català) Del 20 al 27 d’agost, un programa amb un ampli ventall d’activitats que ofereix més de cent propostes festives i culturals, perquè tothom trobi el seu espai. Podeu trobar el programa de la festa major a:  CLICA

 

(Español) Del 20 al 27 de agosto, un programa con un amplio repartorio de actividades que ofrece más de cien propuestas festivas y culturales, para que todos encuentren su espacio. Puedes encontrar el programa de la fiesta mayor a: CLICA